Floarea Saptamanii – Crizantema

Daca rugati pe cineva sa va numeasca o floare de toamna va zice probabil Crizantema. Este intr-adevar o floare specifica acestui sezon. Versatila in multitudinea de forme si culori, crizantema este o floare cu o poveste lunga si distinsa.

buchet de mireasa crizanteme albe


Dimensiunile foarte variate si culorile le fac potrivite pentru buchete si aranjamente florale creative pentru nunta de toamna. Culorile variaza de la alb pana la galben pal, de la roz la portocaliu, de la roscat la rosu puternic, visiniu sau chiar verde. Sunt minunate pentru a completa o tema inspirata din toamna – bogata si calda.

gherbera si crizanteme galbene

Asa cum v-ati astepta de la o astfel de floare, crizantema se combina frumos cu alte flori, cum ar fi gerbera, crinii si trandafirii. Indiferent de dimensiune, forma sau culoare, crizantemele sunt cele mai accesibile flori din aceasta perioada. De aceea, pentru o nunta de toamna crizantemele sunt o alegere ideala atat pentru buchete cat si pentru a completa aranjamentele de flori mai scumpe.

flori nunta, gherbera si crizanteme galbene

Cu ajutorul crizantemelor se pot alcatui cele mai diferite stiluri. Alegand corect tipul de floare si culoarea acesteia poti aduce o nota de noutate in aranjamentele florale din cadrul nuntii. De exemplu, florile mai mici (sau mai mari – in functie de preferinte) sunt ideale pentru boutoniere.

Florile extrem de bogate ating dimensiunea unor bujori de gradina si completeaza de minune aranjamentele care se vor mai generoase. Un tip de crizanteme are petalele lungi si subtiri, extrem de delicate care atata grozav in aranjamente moderne. Si, bineinteles, nu trebuie uitate liniile simple, curate ale tipului de crizantema cu un singur rand de petale ce seamana foarte tare cu margareta.

aranjament floral modern din crizanteme

Asa ca, atunci cand alegi florile de nunta nu uita de crizanteme. Chiar daca unora aceste flori le par “nepotrivite” sau “prea obisnuite”, multitudinea de culori si forme ale florii trebuie luata in considerare. Cu putina atentie si creativitate crizantemele arata incredibil in orice aranjament floral. In special la nunti.

buchet nunta crizanteme albe

Be Sociable, Share!

Lasa un comentariu