Idei pentru decoratiunile de Craciun

Elementul decorativ central al Craciunului este, dupa traditie, bradul. Bucuria de a-l impodobi in Ajun, culorile globurilor, mirosul de prajituri si de portocale imi trezesc de fiecare data amintiri dragi. Inca din copilarie aveam un ritual al impodobirii bradului. In timp ce mama facea ultimele pregatiri in sufragerie, noi, restul familiei in frunte cu tata, negociam fiecare locusor de agatat globurile pe crengute.

Specialitatea mea era aranjarea stelutelor si, ascultand colinde la pick-up ma straduiam sa le raspandesc cat mai uniform pe coroana bradului. Si globurile… Da, globurile erau minunate! Le mai tineti minte pe cele de sticla? Aproape fiecare glob avea o poveste numai a lui. Apoi colindatorii, frigul si zapada de afara… Iar acum e din nou Craciunul!

Asadar trebuie sa vorbim despre decoratiuni de Craciun! Pe langa impodobirea bradului, toata casa trebuie sa “respire” un aer de sarbatoare! Cum facem asta fara a apela in fiecare an la decoratiunile gata-facute din magazine si mai ales, fara un buget prea mare de alocat?

Decorare Casa de Craciun

Flori proaspete in completarea decoratiunilor de  Craciun

Folosim flori in decoratiuni! Eu asa fac de cativa ani si pot sa spun ca sunt multe avantaje: creez mereu ceva nou, e un mod bun de a exersa creativitatea, decoratiunile sunt proaspete si delicate, imi surprind de fiecare data invitatii, nu costa foarte mult si as putea sa tot enumar… In plus, imi plac mai mult cele facute de mana mea decat decoratiunile cumparate.

Cosulete decorative Craciun

Nu am imagini cu aranjamentele pe care le-am creat pentru Craciunul acesta, dar daca timpul imi permite o sa urc cateva dupa sarbatori.  Pana atunci am sa adaug mai jos idei de aranjamente de Craciun pentru voi. Sunt usor de realizat si un bun punct de pornire.

Idei decoratiuni florale pentru Craciun

Inlocuiti cu incredere florile rosii de Craciun cu Amarillys. Sunt mult mai delicate, rezista la fel de mult si sunt cea ma buna alegere pentru impodobirea mesei de Craciun. Un pic de inspiratie mai jos:

Inveseliti colturile casei! Mici aranjamente vesele, cateva fire de flori, puteti adauga si globuri, putina verdeata sau crengute de brad. Am creeat ceva asemanator pentru hol si bucatarie. Incercati si voi, nu trebuie sa fie un aranjament complicat. Pana si cateva flori aranjate cu gust intr-o vaza pot sa va aduca veselie si sa va binedispuna!

Flori in decoratiunile de Craciun

Idei decoratiuni pentru Craciun

E foarte usor sa cumperi ceva gata facut, dar cu mult mai mult drag lucrezi ceva si esti mandru ca a iesit din mana ta. Va doresc sarbatori minunate alaturi de cei dragi si multa fericire! Plec la prajituri.

Be Sociable, Share!

Taguri: , , , ,

Lasa un comentariu